Behandelingen littekencamouflage en tepelhofcorrectie

Tepelhofcorrectie en Littekencamouflage zijn de moeilijkste onderdelen van het vakgebied Permanent Make-up. Bij het camoufleren van littekens is het van groot belang dat er gekeken wordt naar de structuur en de kleur van het littekenweefsel. Afhankelijk daarvan kan het resultaat worden vastgesteld.

Tepelhofcorrectie

Na het ondergaan van een borstamputatie blijven de littekens vaak zichtbaar, daarnaast zal het ontbreken van een tepel voor veel vrouwen als zeer moeilijk worden ervaren. Door middel van PMU kan er een nieuwe tepel geconstrueerd worden, m.b.v. kleur wordt de diepte erin gebracht.

Het pigmenteren van het beschadigde weefsel van de tepelhof of littekens is gecompliceerd. Getraumatiseerd weefsel reageert heel anders dan een gezonde huid. Afgezien van medische complicaties, moet eerst bekeken en getest worden hoe de pigmentatie uitgevoerd moet worden, wat voor soort pigment er gebruikt moet worden en wat de juiste tint van het pigment moet zijn.

Littekencamouflage

Ook andere littekens kunnen in veel gevallen door middel van permanente make-up goed gecamoufleerd worden. Neem contact op om in een vrijblijvende kennismaking te bespreken wat de specifieke mogelijkheden voor u zijn.